by Rickard Fredriksson | Oct 28, 2011 | Inspiration
Låt oss ta hand om er konferensaktivitet i Åre under hösten eller vintern och vi lovar att ni kommer att bli mer än nöjda. Vi erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för konferensen under såväl sommar som vinter och vi är säkra på att ni kommer hitta något som passar alla i gruppen. Inget uppdrag är det andra likt och vi vet att alla konferensgrupper har olika sammansättning och olika mål med sina konferenser. Vi lyssnar gärna på er unika situation och skulle vi mot förmodan inte ha en aktivitet som passar er, hittar vi helt enkelt på något nytt tillsammans.
Läs mer här på hemsidan under företag och Kontakta oss för att berätta mer om era specifika önskemål för konferensen. Vill ni att vi skickar vårt fullspäckade produktblad till er, Skicka ett mail så skickar vi produktblad så snabbt vi kan.
Vi ses i Åre!
Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.
by Rickard Fredriksson | Oct 28, 2011 | Inspiration
Att laga mat är trendigt! Om det dessutom görs i grupp, sker utomhus över öppen eld samt bygger på gamla traditioner och historia kan det inte bli mer inne (…fast vi är ute). Att laga kolbulle är roligt, enkelt samt otroligt gott!
LÄS MER OCH BOKA KOLBULLESTEKNING HÄR!
Kolbullestekning går att köra separat eller kombineras med andra aktiviteter. Vi tillhandahåller ingredienser, stekpannor och eld… Ni sköter resten!
Historia
Maträtten kolbulle (ungefär som en pannkaka med fläsk) har en lång och anrik historia och har ända sedan slutet av 1800-talet ätits av framförallt allehanda ”skogsfolk” såsom huggare, körare, flottare och kolare. Detta var folk som under långa perioder levde långt ute i skog och vildmark, där de högg, körde ut timret eller milade kol. Rättens starkaste fäste hittar man i mellan- och norra Sveriges skogstrakter. Skogsfolket bodde ofta i jordkulor och andra liknande enklare boningar under ibland flera månader i sträck. Kylskåp eller frys fanns inte utan man fick helt enkelt ordna mat som tålde att förvaras utan att förstöras i värmen. Mjöl och vatten och salt kunde förvaras länge, liksom riktigt salt fläsk, så kallat amerikafläsk. Förutom att ingredienserna gick bra att förvara i värme var kolbullen enkel att tillreda samt att man snabbt blev mätt.
Tillagning
Börja med att lägga i fläsket i pannan och stek tills det blivit knaprigt. Därefter slår man smeten ovanpå och steker bullen på inte alltför het brasa, ca 3 min innan man vänder och steker ca 2 min till. En ”riktig” kolbullestekare använder aldrig stekspade eller annat verktyg för att vända bullen, utan vänder naturligtvis genom ”kastupp-metoden”. För att lyckas med detta måste bullen vara nästan genomstekt. Man ser detta genom att luta pannan och taxera hur mycket smet som ej hunnit gräddas, en liten skvätt smet kan få åka runt. Innan man vänder bullen ser man till att ingen står framför. När så kollat, knycker man med pannan tills bullen hoppar lös, varefter bullen skakas fram och en bit upp på stekpannans framkant. Nu kastar man upp kolbullen i luften, skriker ”tjoho” och tar ned den galant i pannan igen och hoppas den bara snurrat ett halvt varv.
Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.
by Rickard Fredriksson | Oct 27, 2011 | Inspiration
Ett måste på konferensen i Åre. Börja med att plocka fram barnasinnet och krydda med lite tävlingsmoment, så har du Åre Crazy Wintergames. Vi anpassar oss efter grupp och ni väljer själva var betoningen skall ligga på skalan mellan nöje och tävling. Det är ofta det enkla som är det roliga och det har vi tagit fasta på. På Crazy Wintergames kan verkligen alla vara med och ha skoj i backarna och snön, oavsett fysisk form. Här finns grenar för såväl den som gillar full action eller hellre tar det lugnt.
Läs mer här!
Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.