Följ med upp bland molnen via Åre kabinbana i vinter och njut av härliga smaker, vackra vyer och intressanta historier kring Åre och de lokalproducerade delikatesserna vi testar under turen. Under den gastronomiska kabinbaneturen tar vår lokale guide med er på ett lättillgängligt äventyr och på en resa mot Åreskutans topp samt i smakens- och vinterns rike där alla kan vara med, oavsett fysisk kondition. Vissa av smakproverna har samiska inslag (så var beredd på att smaka något som du förmodligen inte testat tidigare) och kanske kan vi ta er med till någon plats dit byns turister vanligtvis inte har tillträde. På toppen gör vi även en kortare “prova på tur” med snöskor, vilken anpassas till rådande väderförhållanden och gruppens kondition. (OBS! Notera att om kabinbanan av någon anledning är stängd vid aktivitetstillfället så försöker vi så långt det är möjligt att ordna en alternativ upplevelse i antingen VM8:an eller Bergbanan).
Ovan: Bilder på smakprover och snöskovandring.
Kontakta oss för bokningUpplevelse
Guidad upplevelse med tur i kabinbanan och fyra gastronomiska stationer med lokalproducerade smakprover samt möjlighet att testa på snöskor. (Eftersom liftarna med mycket kort varsel kan påverkas av väder och vind, så är våra alternativ till Kabinbanan i första hand VM8:an och i andra hand Bergbanan).
Plats
Samling i entrén till Skistarshop vid kabinbanans dalstation.
Tidsåtgång
Ca. 1,5 h
Åldersgräns
Rek. ålder ca. 12 år då vissa smaker är “vuxna”.
Personlig utrustning
Varma kläder och stabila skor.
Transport
Biljetter i kabinbanan (alt annan lift ingår om Kabinbanan är stängd).
Övrigt
Skoteroverall och varma stövlar finns att hyra om så önskas, ange storlek på resp. plagg vid bokning. (OBS! Notera att om kabinbanan av någon anledning är stängd vid aktivitetstillfället så försöker vi så långt det är möjligt att ordna en alternativ upplevelse i antingen VM8:an eller Bergbanan).
Pris
För företag och grupper har vi även färdiga koncept med ännu större flexibilitet och till något högre pris, kontakta oss för offert samt förslag på upplägg.